Roeselare

Dinsdag26-10-20218:00 tot 18:00
Woensdag27-10-20218:00 tot 18:00
Donderdag28-10-20218:00 tot 18:00
Vrijdag29-10-20218:00 tot 18:00
Zaterdag30-10-20218:00 tot 11:45
Zondag31-10-2021Gesloten
Maandag01-11-20218:00 tot 18:00
Dinsdag02-11-20218:00 tot 18:00

Oudsbergen

Dinsdag26-10-20218:00 tot 17:00
Woensdag27-10-20218:00 tot 17:00
Donderdag28-10-20218:00 tot 17:00
Vrijdag29-10-20218:00 tot 17:00
Zaterdag30-10-2021Gesloten
Zondag31-10-2021Gesloten
Maandag01-11-20218:00 tot 17:00
Dinsdag02-11-20218:00 tot 17:00
Openingsuren Sluiten Momenteel gesloten Aanmelden

Bloembollen

 

 

Plant nu je voorjaarsbloeiende bloembollen, zo geniet je tijdens de lente gegarandeerd van een kleurrijke tuin. Tussen vaste planten en heesters ingeplant zullen de bloembollen drie maanden lang tuinplezier geven. Een groot voordeel is dat vele bloembollensoorten geschikt zijn voor verwildering en meerdere jaren bloei. Eenmaal planten en je bent verzekerd van vele jaren bloemen.

Het best plant je de bollen vanaf september tot december en het liefst voor de eerste nachtvorst. Plant de bollen zo snel mogelijk na aankoop. Als je ze toch nog even moet bewaren, leg ze dan op een droge en koele plaats.

Zet de bloembollen voor verwildering iets ruimer uit elkaar en minimum drie maal de boldikte diep. Belangrijk is echter wel dat de bodem waar de bloembollen geplant worden goed geschikt is voor de verschillende bolsoorten.

Ontdek de verschillende soorten 

Narcissen (grootbloemig) Vrij diep (15 cm) op liefst vochthoudende grond
Narcissen (botanische soorten) Circa 10 cm diep, ook in vochthoudende grond. Onder grote bomen en op zandruggen droogt grond in het voorjaar te snel uit
Tulipa species (tarda...) Op zonnige of halfzonnige plaats
Crocus grootbloemig Prima in gras, ook niet te droge plaats
Crocus botanisch  Vaak iets te laagblijvend voor in het gazon, mooi tussen struiken en vaste planten 
Allium ursinum (daslook) Schaduw of halfschaduw vereist 
Anemone blanda  Eerste jaar vorstgevoelig, daarna uitzaaiend 
Anemone nemorosa (bosanemoon)  Zure en vochthoudende grond 
Camassia Zonnige plaats 
Chionodoxa  Gemakkelijke groeier 
Cyclamen hederifolium  Uitsluitende in humusrijke, zure grond; schaduw 
Fritillaria species (meleagris) Graag in vochtige grond, zelf ietwat drassig
Galanthus (sneeuwklokjes) Staan graag in schaduw en in zwaardere grond
Ipheion  Zeer gemakkelijke groeier
Leucojum  Dit bolgewas verlangt een vochtige standplaats. Ideaal is de vijver- of slootrand
Muscari (blauwe druifjes)  Gemakkelijk (vb. tussen tulpen)
Ornithogalum (vogelmelk)  Groeit gemakkelijk en zaait snel uit
Scilla campanulata (hispanica) Volksnaam : boshyancintjes. De schaduwzijde vh huis is eveneens een goede standplaats 
Scilla siberica Zaait zich overal naar toe uit

 

Indien u graag de bloembollen in bloembakken of -potten plant, let dan zeer goed op dat deze bloembakken of -potten niet uitdrogen. Ook neemt het risico van vorstschade sterk toe indien niet in de volle grond geplant wordt. Alle voorjaarsbloeiende bloembollen hebben liefst een overwinteringstemperatuur van 5-9 graden in een vochtige maar géén natte bodem. Afdekken met herfstblad of stro is altijd raadzaam.


Op onze plantengids vind je een uitgebreide omschrijving van de bloembollen terug!


Allium of sierui


De Allium of sierui is familie van onze alom gekende ui. Dit bolgewas wordt meer en meer toegepast in de hedendaagse tuin.Ze overbruggen het seizoen van de voorjaarsbloeiende bolgewassen naar de zomerborder. Vooral in een vaste planten border komt de Allium goed tot recht. De niet decoratieve bladeren zitten zo verscholen tussen de opkomende, vaste planten en de lange, fijne bloemstengels steken uit boven de andere beplanting. Alle Alliums houden van een goed gedraineerde grond en een zonnige standplaats is voor de meeste soorten een voorwaarde. Plant enkele bloembollen samen, zo bekom je het beste effect.

Crocus of krokus

 

Samen met het sneeuwklokje is de krokus de eerste die het voorjaar kleurt. De geelbloemige soorten bloeien over het algemeen vroeger dan de blauwe en de witte. Plant de knollenmassaal aan op een zonnige, goed doorlaatbare bodem in het gazon of de border voor het mooiste resultaat.

Hyacinthus of hyacint


De hyacint is een bolgewas uit de aspergefamilie. De plant is afkomstig uit het oostelijk Middellands zeegebied. Een bloeiende hyacint bestaat uit kleinere, krullende bloempjes die nagels worden genoemd. Ze komen bijna allemaal samen uit tijdens het vroege voorjaar en zorgen voor een geurfestijn in uw tuin. Ook als snijbloem vrolijkt deze bloem heel wat boeketten op. Er zijn veel verschillende soorten hyacinten, deze worden onderverdeeld aan de vorm van bloempjes of nagels die ze hebben: enkelbloemig, dubbelbloemig en multiflora (meerdere bloemstelen uit één bol).

Narcissus of narcis


Je vindt narcissen in vele soorten en kleuren: gele, roze, oranje, rode, witte, gevlekte, dubbelbloemige, met grote en kleine trompetten, met trosjes bloemen,… De bekendste zijn de trompetnarcis, de grootkronige narcis en de kortkronige narcis. Het verschil zit hem vooral in de grootte van het binnenste van de narcis, de trompet. Narcissen staan graag op een lichte standplaats. Op een zonnige plek zullen ze eerder gaan bloeien dan op een plek met veel schaduw.Je kunt narcissen rustig laten verwilderen; ze vermeerderen zich vanzelf en elk jaar zullen er meer bloemen komen.

Tulipa of tulp


De van oorsprong Turkse tulp is in de loop der tijden een kleurrijk Hollands symbool geworden. Er zijn meer dan drieduizend cultivars in haast oneindig veel verschillende kleuren. Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de parkiettulp, de dubbelbloemige tulp,…
Tulpen zijn het eerste jaar op z’n mooist, daarna vermindert de bloei. Best is om elk jaar nieuwe te planten.

Kom naar onze C&C of klik door naar onze webshop. U hebt keuze uit een groot aanbod verschillende soorten en kleuren.

Bent u professioneel actief in de groensector? Vraag hier uw login aan en krijg toegang tot ons volledig aanbod

Vraag je login aan

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Inschrijven